FØRSTE KVINNELIGE BISKOP

Tidlig søndag formiddag var politivakter på plass utenfor domkirken i Stavanger, de første publikummerne hadde stilt seg ii kø for å se den nye biskopen bli vigslet ved sideinngangene på begge sider av kirken. Dørene åpnet klokken ti, og bare minutter senere var Domkirken fylt opp
 
Klokken 10:55 ankom Kong Harald domkirken,på domkirkeplassen hadde og mange møtt frem for å få et glimt av kongen før han gikk inn i kirken.
 
Søndag 17.mars var det en stor dag i Stavanger bispedøme,klokken 11 skulle den nye kåpen innvies og en ny kvinnelig biskop skulle ble vigslet.Stavanger skulle få sin første kvinnelige biskop og Anne Lise Ådnøy var mer enn klar for den jobben..
 
Tekstilkunstner og vever Åse Eriksen, har lagd den nye bispekåpen som skal erstatte den over 70 år gamle kåpen.Bispekåpen er vevd i ull og er silkeforet. Ved hjelp av en gammel kinesisk veveteknikk er symbolene for de fire evangelistene fremstilt langs åpningen på kåpen.Åse Eriksen vant konkurransen om å lage bispekåpen som ble lyst ut for rundt to år siden. Hun har arbeidet med kirketekstiler siden 1998 og har hatt utstillinger i Norge, Sverige, Danmark, Orknøyene og USA.Vevteknikken hun har brukt på Stavangers bispekåpe kalles «kinesisk renningsvev». Eriksen farger renningen selv, og mønsteret kommer fram ved at renningene bytter plass på forsiden av tekstilen. Øverst på ryggpartiet er det vevd et gresk kors på et intrikat flettemønster, som gjentas på kåpekanten foran, bak evangelist-symbolene. Mønsteret i selve kappen har form av firkanter og sirkler som går i hverandre oppå blå og grønne striper – av hav, hei eller horisont om man vil. Det solide ull-materialet skal tåle både reiser og vestlandsvær i mange år framover.
 
Jeg var til stedet under denne spesielle gudstjenesten å her vil jeg vise noen av bildene jeg tok for anledningen.