Steppehauk

I dag 7.september 2018 var jeg på min vanlige tur på Karmøy med kamera, flere rovfugler ble observert og fotografert. Jeg såg både havørn, falk og JADA! En steppehauk av alle ting. Jeg ante ikke hva jeg hadde fotografert før jeg kom hjem og la ut bilde av fugelen på facebook, her var det natur fotograf Geir Inge Høynes som var først ute med å komme med navnet, etter en mer grundig sjekk viste det seg at joda..dette er en steppehauk.

Fuglen er KUN observert 50 ganger i Norge pr.2003. Det ble litt jakt med kamera etter fuglen for å få best mulig bilde av den,den fløy hurtig og var nærmest som ei plagsom flue, den satt seg ned på jorde flere ganger men da for langt borte fra meg til at jeg kunne få tatt bilder av den, den kunne sitte i ro i gjerner et par minutter før den lettet så jeg regner med at den satt å spiste på noe da.

Så var det like før jeg gav opp jakten og skulle til å kjøre hjemover, jeg såg fuglen hadde satt seg ned på motsatt siden selvsagt av et stort jorde av der jeg var, jeg tenkte at nå kjøre jeg rundt å ser om jeg kunne se den. Joda! der satt den, 2-3 meter borte fra bilen min og enset ikke at jeg stoppet der en gang og jeg rullet ned vinduet på passasjersiden å lente meg over og ut vinduet for å få noen bilder. Hauken kikka dumt på meg å lurte sikkert på hva i all verden jeg holdt på med men den fortsatte bare å spise, så dessverre så lagde jeg en for høy lyd eller noe for plutselig tok den til vingene å fløy avgårde. Dette var en av de beste opplevelsene jeg har hatt når det gjelder å fotografere rovfugler.

For et par år siden hadde vi besøk av ei steppeørn i omtrent samme område som denne steppehauken oppholder seg i.

Legger ved noen bilder av fuglen å tror nesten jeg må ut en tur i morgen igjen jeg for å se etter flere kjekke fugler :)