ØVELSE NORDLYS

Onsadg 6.juni var vi sammen med blant annet politiet i Sør-Vest politidistrikt, politietssikkerhetstjeneste og millitæret for en stor terror øvelse på Haugalandet. Øvelsen skulle være så realistisk som det var mulig å få den og enkelte scener var som hentet rett i fra en action fim, det gikk fra å nærmest være folketomt på et område til det krydde av både bakkemannsker fra politiet til millitære helikoptre over hode vårt.

Stillheten ble brutt av ruteknusing og helikopterstøy og brått sto vi midt inne i hele action feltet, tungt bevæpna personell over alt, uttrykningsbiler både sivil og uniformert ankom stede i en voldsom fart. 

Øvelse "Nordlys" var godt i gang på Torvastad, øvelsen ble gjennomført flere steder i landet samtidig, jeg kan ikke gå i detalj med hva som det ble trent på for det var både taktisk og teknisk øvelser.

Grunnet at politiets sikkerhetstjeneste (PST) deltok i aksjonen er noen av ansiktene sladdet og dette er pga.sikkerheten til soldatene, skiltnummer på kjøretøyene er også sladdet.

Omkring 1200 personell var på en eller annen måte invollvert i øvelsen.

Gjennom min bildeserie her får dere et innblikk i hva jeg fikk se de timene jeg var med på øvelsen.